Berta Gusi

Periodisme i escriptura

Una manera diferent de viatjar

Com havia fet tantes vegades anteriorment, l’home de la jaqueta grisa va caminar pel carrer Princesa en direcció a la Via Laietana. Ostres, han convertit la botiga de la senyora Enriqueta en un pakistanès d’aquests que fan pudor…, va pensar. I, carai, on és el serraller de la cantonada?, es preguntà mentre s’acariciava les temples, meditabund.

En arribar al número 11 del carrer, va aturar-se, mogué el cap cap a la seva esquerra i renoi, on era la botiga de màgia? Això sí que no s’ho esperava. Ens ho estan canviant tot, pensà. Encuriosit però, va empènyer la porta de fusta, que grinyolà lànguidament, i va entrar.

L’establiment conservava la mateixa estètica que la botiga que hi havia hagut anteriorment en aquell local. El Rei de la Màgia. De fet, a la part exterior, havien conservat el rètol que resava Casa fundada el 1881. De petit, hi havia entrat tantes vegades amb el pare, recordà amb nostàlgia l’home de la jaqueta grisa un cop dins.

− Bon dia?

− Bon dia, jove — respongué la veu d’un home d’avançada edat que es trobava rere el mostrador.

− Disculpi que el destorbi, però… que ja no existeix El Rei de la Màgia?

− No s’amoïni, m’ho demana molta gent últimament. La veritat és que no sé què se n’ha fet dels amos. Ens han venut la part de la botiga i també la casa que es troba a dalt. Sembla com si haguessin hagut de fugir cames ajudeu-me.

− Carai… I vostè què ven?

− Bé, jove, ara mateix es troba a una agència de viatges al passat.

− Com diu?

− Sí, m’ha sentit bé. Oferim viatges a diferents èpoques històriques.

− Disculpi’m de nou, però em sembla que no l’entenc. Envien la gent al passat?

− Això mateix. Pensi, jove, que tal i com està tot ara… és una bona opció.

− Què vol dir?

− Doncs que avui en dia qui més qui menys necessita fugir d’aquesta època que ens ha tocat viure. I nosaltres ho fem possible! Només ha de decidir on vol anar. Tenim un ampli ventall d’ofertes. Per exemple, a vostè on li agradaria viatjar?

− Home, així tan de sobte…

− Miri, tenim unes promocions molt bones per visitar l’antiga Roma i presenciar un espectacle de gladiadors, o si ho prefereix, el puc enviar a una justa entre cavallers medievals. Potser preferiria navegar amb Colom i viure en directe el descobriment d’Amèrica, és emocionant! I què me’n diu dels meravellosos anys 20 americans? Abans del crac del 29, és clar. I també tenim l’opció d’enviar-lo sense retorn. No és fantàstic?

− Miri, sap què? Li agraeixo molt el seu interès, però si no li sap greu m’estimo més seguir el meu viatge cap el futur. Passi-ho bé!

En sortir de la botiga, l’home de la jaqueta grisa es va sentir sorprenentment alleujat i s’acostà al basar xinès més proper. Aquí segur que venen un paquet de piles per al meu transistor.

Berta Gusi