Berta Gusi

Periodisme i escriptura

Enaltiment de la senzillesa

Nevada del 28/02/2018 a Castellterçol

Veure nevar durant tot un matí arrecerada a casa, després d’haver-te xopat de neu, i fixar-te en les petites partícules que, hora rere hora, aconsegueixen cobrir-ho tot amb una capa blanca impol·luta, únicament maculada per les nostres petjades, que s’esborren de nou lentament.

Haver dormit malament, sentir-te atabalada o de mala lluna i anar a veure els teus avis. Gaudir d’un dinar es-pec-ta-cu-lar cuinat per la iaia, fet de plats senzills però elaborats amb tant amor que aconsegueixen dissipar tota l’energia negativa que portaves a sobre.

La sensació d’acabar una intensa jornada de feina un divendres qualsevol, satisfeta i esgotada, amb aquelles ganes de fer mil coses i de menjar-te el món durant el cap de setmana que és a punt de començar.

Arribar a casa després d’unes hores fora i que et rebin amb una abraçada canina, movent la cua i amb petons llefiscosos, i una mirada que parla.

El silenci, per fi, després d’un dia ple de soroll.

Les millors coses de la vida han de ser per força les més senzilles, les que no et costen diners, les que només requereixen una porció de temps per gaudir-les com cal. No més.