Berta Gusi

Periodisme i escriptura

Me’n vaig a l’Índia!

Sí, aquest mes d’agost marxo de vacances a l’Índia, un dels gegants asiàtics. Però no, no serà un viatge turístic pròpiament, ni trepitjaré hotels, ni veuré vàters occidentals. Viatjaré d’una forma diferent. No aniré a treballar ni a ajudar. Hi aniré per aprendre, entendre i conviure amb gent nativa.

L’oportunitat de viatjar a un camp de solidaritat amb l’ONG Setem va sorgir de manera casual, com gairebé totes les coses boniques que ens succeeixen a la vida.

“Tractar l’altre com a un igual és la mostra de respecte més gran” -Juan Manuel Cincunegui-

Després de la xerrada informativa inicial, en la qual vaig veure clar que es tracta d’un projecte apassionant i que encaixa amb el que buscava per aquest estiu, el següent pas va ser realitzar una entrevista personal amb una voluntària de l’organització.

“Som una societat amb un ritme molt ràpid. A vegades ens movem molt, però no per això avancem o millorem” -Rosa Cardús-

Enllestits aquests tràmits i havent sol·licitat tres possibles destinacions per a viure aquesta experiència, un mes després va arribar l’adjudicació, el destí que m’acolliria durant l’agost: l’Índia. Malgrat ser un lloc que sempre m’ha generat molt respecte, vaig saber que era on havia d’anar. I estic completament segura que, fos quina fos la destinació escollida, l’experiència serà molt enriquidora. A més, estic compartint aquesta aventura amb set companys de viatge, amb els quals ja som com una petita família.

Imatge: Setem

Al llarg de les tres jornades de formació i del cap de setmana de convivències que he viscut durant aquesta primera fase de Camps amb els organitzadors i tots els meus companys (unes 150 persones aproximadament), he après a qüestionar-me la meva actitud davant el món, la solidaritat, l’ètica i altres aspectes que, amb el ritme frenètic del dia a dia, potser ni et planteges en moltes ocasions.

“Nosaltres no anem a canviar el món, el món ens canviarà a nosaltres” -David Palau-

En aquestes sessions, ens han acompanyat el Doctor en filosofia Juan Manuel Cincunegui; la Rosa Cardús, del Centre d’Estudis Aficans (CEA); l’activista i exparticipant de Camps David Palau; i el gran Arcadi Oliveres. Totes les ponències van resultar estimuladores i realment interessants.

“El món està malalt. Desperteu les consciències” -Arcadi Oliveres-

A més, vam poder viure un cap de setmana “de colònies” al Moianès, a La Ruca, la casa que ens va acollir i l’escenari en el qual la relació amb el nostre grup va assolir un nou estadi. Coneixença, companyonia, complicitat i bon rotllo: van ser dos dies extraordinaris i molt intensos. Si en voleu saber més, l’Anna Morales, de Setem, en va fer un gran resum aquí.

Imatge: Setem

Vull agrair a tot l’equip organitzador de Camps de Setem la passió i la il·lusió amb la que fan la seva feina, de manera voluntària, i que aconsegueixin encomanar el seu esperit solidari i transformador cada vegada a més i més gent. El món necessita més persones com elles. GRÀCIES!

2 comentarios

  1. Pilar Pilar

    T’admiro!!!T’estimo!!

    • admin admin

      I jo a tu!!! 🙂

Els comentaris estan tancats.