Berta Gusi

Periodisme i escriptura

Cor i cuina

Diuen que la cuina és el cor d’una casa. I aquests dies m’estic adonant que és força encertada aquesta afirmació. És aquí on cuinem i creem allò que volem ser. I som capaços de fer-ho amb aquest òrgan que ens permet viure: cuinar amorosament per a nosaltres i per als altres.

Penso això mentre “bereno” tres rodanxes de patates al forn que he cuinat al migdia amb el pollastre i que, per cert, ha quedat prou bo. Aquesta setmana també estic descobrint nous ingredients que no sabia ni que existien (i que no són fàcils de trobar, en alguns casos) i estic aprenent com preparar nous plats més saludables (amb més o menys encert).

Sospito que fer el pas per començar a canviar hàbits d’alimentació suposarà un canvi vital important, només cal mantenir-se motivat i ferm. I mentre passo unes quantes hores feinejant dins aquesta estança de la casa, recupero tots aquells moments viscuts en una cuina, amb la meva iaia, amb la mare… Certament, la cuina és un bon lloc per decidir i millorar el futur que ha de venir i gaudir dels records del passat.

Galetes casolanes de civada, fajol, mel, dàtils i nous