Berta Gusi

Periodisme i escriptura

Vermut i lletres amb ‘Verba, non facta’

Verba, non facta

El passat diumenge 20 de setembre vaig poder participar de nou en una de les particulars presentacions del llibre de contes Verba, non facta, de l’escriptor i amic David Vila, que va consistir en un vermut amb lletres.

Juntament amb l’autor i el Josep Maria Roviralta, vam llegir una tria de contes en la qual es barrejava l’amor, l’absurd i la revolta, conceptes universals i absolutament necessaris avui en dia.

La nostra sorpresa va ser quan la sala que ens va cedir la Bodega Coca (C/ Brutau, 108, Sabadell) es va omplir fins a vessar, literalment, ja que amb tanta gentada més d’un got de vermut devia buidar-se de manera involuntària.

Va haver-hi gent que es va quedar dreta, altres que eren fora de la sala però que també es van quedar a escoltar-nos i gent que va haver de marxar. Nosaltres mateixos vam cedir les nostres cadires!

La sintonia i la connexió amb el públic va ser-hi des del primer moment i ens va fer gaudir moltíssim d’aquella estona màgica. Els assistents van escoltar, van riure, es van emocionar i van seguir atentament totes les peripècies que els narràvem.

Finalment, van aplaudir força i ens van felicitar. Veure el David tan content, satisfet i agraït amb l’èxit de la trobada va ser molt especial. Tant de bo tots els autors d’aquest país puguin viure aquesta experiència de proximitat amb el públic, en la qual es reconeix la seva feina, el seu esforç i la passió que demostren per la cultura.

Verba, non facta