Berta Gusi

Periodisme i escriptura

Un regal inesperat

“S’és escriptor quan sents una pulsió per entendre el que estàs veient i transformar-ho en paraules, si no s’és escrivent”. Amb aquestes paraules comentava el periodista i escriptor Xavier Vidal una de les històries que conformen el seu últim llibre de relats, Destins inesperats, publicat per Pagès Editors. La seva presentació es va dur a terme ahir al vespre a la llibreria Nollegiu, situada des d’inicis de 2016 a l’edifici de l’antiga boutique Juanita, que data de 1920, al Poblenou de Barcelona.

Llibreria Nollegiu

De fet, dins d’aquesta mateixa història, una de les sis que hi podem trobar, es pot llegir un fragment que em va captivar quan Jordi Ferrerons el recuperà durant l’acte: “No s’és escriptor per escriure llibres. Per molts llibres teus que encapçalen les llistes de vendes. Tampoc se n’és per signar milers d’exemplars en llibreries atibacades de gent desficiosa només per llegir la primera pàgina. Ni per mostrar petulància i supèrbia en entrevistes pactades a la televisió. S’és escriptor quan es té la capacitat de mastegar la realitat i retornar-la en forma de paraules, d’imatges i sensacions que els altres puguen percebre igual que tu les vas viure. Entendre. Gaudir. Imaginar. Recrear. S’és escriptor quan vius el que veus. Quan veus més enllà i atrapes el que t’envolta, t’ho empasses, ho files, ho brodes i ho ofereixes als qui et llegeixen.”

Presentació 'Destins inesperats', de Xavier Vidal

Per a mi, va ser un autèntic regal poder gaudir d’aquesta estona en un entorn tan especial. I també ser obsequiada amb un exemplar. Del tot inesperat. Enhorabona, Xavier, i gràcies per convidar-m’hi, Trian!